Nieuws

/Nieuws

BI-Summit Nederlandse Universiteiten 2019

Het Business Intelligence Cluster van de TU Eindhoven wil graag de BI-Summit Nederlandse Universiteiten 2019 bij DAIR onder de aandacht brengen.
Dit jaar organiseert de TU Eindhoven deze jaarlijks terugkerende BI-Summit en wel op vrijdag 13 september aanstaande.

Informatie over het programma en inschrijven kan via de website

Inschrijven is kosteloos en de dag is bedoelt om de technische mensen (BI) en strategische mensen (IR) dichter bij elkaar te brengen.

Iedereen in het DAIR-netwerk die mogelijk interesse heeft wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze Summit.

By |2019-08-21T11:18:59+02:00woensdag 21 augustus 2019|

Presentatie dashboard Vereniging Hogescholen

In navolging van de VSNU-presentatie dit voorjaar (zie verslag: VSNU sectoroverzicht) zal Marcel Tillema van de VH op 19 september het nieuwe dashboard voor kengetallen in het hbo presenteren. Het is gemaakt in Tableau. De VH wil graag jullie ervaringen met deze nieuwe opzet van de kengetallen hbo horen. Tevens zal hij de stand van zaken toelichten ten aanzien van het tonen van bepaalde studentkenmerken die sinds de invoering van de AVG-toepassing ter discussie hebben gestaan.

De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht bij ANNE (Veemarkt 41). Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via bijgaand aanmeldformulier. Voorlopig is de bijeenkomst alleen voor leden toegankelijk, later mogelijk ook opengesteld voor niet-leden (tot zaal vol is).

By |2019-08-12T11:24:20+02:00maandag 12 augustus 2019|

TABLEAU TRAINING “Desktop I & II: Accelerated”

Bij de VSNU gaat een aantal nieuwe collega’s zich middels een training bekwamen in Tableau. Nu biedt Tableau in Nederland weinig classroom-trainingen aan. Vandaar dat de VSNU een driedaagse on-site training wil organiseren voor maximaal 12 personen. De training vindt plaats drie dagen op rij. Met de VSNU-ers zijn er 3 plekken bezet. De overige plekken stelt de VSNU graag beschikbaar aan mensen uit het DAIR-netwerk c.q. aan personen van organisaties in het hoger onderwijs die werken met Tableau.

De totale kosten bedragen ongeveer €13.500. Deze zullen naar rato worden omgeslagen.

(NB: dat zijn alleen de kosten voor de daadwerkelijke Tableau training; ruimte, koffie/thee als ook lunch worden door de VSNU gefaciliteerd).

We laten de training doorgaan vanaf 7 personen. De training vindt plaats in Den Haag, bij de VSNU.

Voor informatie over de inhoud van de training “Desktop I & II: Accelerated”: https://www.tableau.com/learn/classroom/desktop-accelerated 

Voor informatie over de on-site training: https://www.tableau.com/learn/classroom/on-site

Let wel: het gaat om een standaard gecertificeerde Tableau-training. Alleen als je zelf Tableau gebruikt binnen de organisatie en mee kan nemen op een laptop, is deze training geschikt voor jou. De training gaat niet in op data die in het hoger onderwijs worden gebruikt, maar maakt gebruik van de standaard trainingsdatasets.

Meld je graag aan bij [email protected]. Middels een datumprikker prikken we vervolgens een drietal opeenvolgende dagen in september of oktober.

Qua uiteindelijke deelname geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

By |2019-07-01T22:09:56+02:00maandag 1 juli 2019|