Terugblik DAIR Workshop Privacy

 

Op 9 mei had DAIR Peter Kager van ICTRecht uitgenodigd voor een workshop over het thema Privacy. Het werd een geslaagde ochtend. 17 gemotiveerde deelnemers luisterden met afwisselend ontzetting en opluchting naar de beperkingen èn mogelijkheden die voortkomen uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De doelstellingen voor deze workshop werden dan ook ruimschoots bereikt: er was veel informatieoverdracht, de hele problematiek werd helder in kaart gebracht, onderliggende principes werden verduidelijkt. En vooral was er veel ruimte om de presentatie te vertalen in vraagstukken waar de deelnemers zelf tegen aan lopen. Peter Kager slaagde er ruimschoots in de juridische materie te vertalen in een verhaal dat ook voor niet-juristen leefde.

Na afloop bekende één van de deelnemers dat hij – ondanks het belang van het onderwerp – wat had opgezien tegen een ochtend droge kost, maar dat het tot zijn verbazing een onderhoudende, en bij vlagen zelfs spannende ochtend was geworden.

 

DAIR dankt Peter Kager en de Universiteit Utrecht die de workshop genereus sponsorde met het beschikbaar stellen van de prachtige ruimte en de koffie en thee.

 

Artan Jacquet en Hans Ouwersloot